Единственият български футболист в отбор от Бундеслигата - Илия Груев-младши, има договор с Вердер до 2023 година. Миналата годипа като капитан на юношите старша възраст на емблематичния германски клуб халфът подписа първи професионален контракт. Тогава бе обявено само, че той е дългосрочен. Всъщност Груев е подписал за четири години. 

Прези изминалия сезон високият 185 см полузащитник попадна пет пъти в групата на Вердер за мач от Бундеслигата. При тежката ситуация за бременци, които се спасиха от първо изпадане след 1980 година след бараж срещу Хайденхайм, българинът обаче не успя да запише първи минути в немския футболен елит. Той рита 15 мача за втория отбор на Вердер в една от четвъртите лиги на Германия. В тях опорният халф вкара два гола. 

Бременци почти през цялото време бяха в зоната на изпадащите и стигнаха до баража едва в последния кръг на първенството, а след това се отърваха след 0:0 у дома и 2:2 като гост срещу третия във Втора Бундеслига Хайденхайм. 

След слабия сезон немските медии вече няколко пъти препоръчаха на старши треньора на Вердер Флориан Кофелт да започне да използва таланти от школата на бременци като Илия Груев-младши и Давид Филип. Очакванията са, че той ще им даде шанс през новата кампания, която стартира на 18 септември. 

Помощник на Кофелт е Илия Груев-старши. Баща и син се събраха в Бремен миналото лято. В петък на специална пресконференция ръководството на Вердер обяви, че Кофелт и екипът му ще продължат работата си. 
Следващото първенство ще и 57-ото в историята, в което Вердер ще играе в елита. Това е абсолйтен рекорд в историята на германския футбол. / "24 часа"