Волфсбург се върна на победния ход в Бундеслигата след успех с 1:0 над Борусия Мьонхенгладбах в 13-я кръг. Така след грешната стъпка срещу Шалке 04, тимът на Волфсбурт отново заслужи три точки и събра 26 в актива си, като държи еднолично второ място във временното подреждане. Лидер в Германия е Байерн Мюнхен с 33 точки, а трети е Байер Леверкузен с 23 точки.

За Борусия Мьонхенгладбах пък загубата бе трета поредна след пораженията от Борусия Дортмунд и Айнтрахт Франкфурт. Съставът на Мьонхенгладбах заема пета позиция във временното класиране с 20 точки.

30 хиляди зрители по трибуните наблюдаваха интересен и оспорван сблъсък, макар и да видяха само едно попадение.

Победата за домакините донесе 22-годишният защитник Робин Кнохе с ранен гол. Кнохе се оказа на точното място в 12-ата минута на двубоя и след едно неубедително изчистване на вратаря на Борусия Ян Зомер, успя да се пребори и за реализира за 1:0. Десетина минути по-късно Марсел Шафер имаше чудесен шанс да увеличи аванса на Волфсбург след удар с глава, но вратарят предотврати ново попадение.

Волфсбург Борусия Мьонхенгладбах

източник: БГНЕС

Борусия Мьонхенгладбах получи добра възможност в 30-ата минута, след като Патрик Херман надскочи защитата на домакините, но Диего Беналио демонстрира рефлексите си.

И двата тима продължиха да търсят попадение след почивката, като в 57-ата минута Ивица Олич получи чудесен пас и стреля ниско по тревата към долния лъв ъгъл на вратата на гостите, но Зомер спаси. Само минута по-късно Кевин де Брюйне вкара топката във вратата на Борусия Мьонхенгладбах, но голът не бе признат, заради засада.

В 84-ата пак Де Брюйне застраши съперника, като овладя около точката на дузпата и стреля, но ударът му нямаше достатъчно сила и за Ян Зомер не бе проблем да опази вратата си. Стражът бе на своето място и две минути по-късно след изстрел на Арън Хънт, който получи страхотен шанс да реализира, но Зомер се справи и резултатът остана 1:0 в полза на Волфсбург.

Волфсбург Борусия Мьонхенгладбах

източник: БГНЕС