Селекционерът на Аржентина Диего Марадона ще заложи на изключително рискова схема с петима офанзивни футболисти в четвъртфинала на Мондиал 2010 от 17:00 часа, става ясно от стартовите състави на двата тима.

Сред титулярите на Марадона са трима чисти нападатели като Карлос Тевес, Гонсало Игуаин и Лионел Меси, както и двама определено атакуващи играчи като Анхел ди Мария и Макси Родригес, които вероятно ще играят изтеглени в малко по-задни позиции при схема 4-3-3.

Останалите в 11-орката на Аржентина са вратарят Серхио Ромеро, защитниците Габриел Хайнце, Николас Бурдисо, Мартин Демикелис и Николас Бурдисо, както и полузащитникът Хавиер Масчерано.

Треньорът на Германия Йоаким Льов е приел по-практичната система 4-5-1 с единствен изнесен в предни позиции Мирослав Клозе, който ще бъде активно подпомаган от триото Лукаш Подолски, Месут Йозил и Томас Мюлер.

Сами Кедира и Бастиан Швайнщайгер ще бъдат дефанзивните халфове в тима на Льов. В защита пред вратаря Мануел Нойер ще бъдат капитанът Филип Лам, Пер Мертезакер, Арне Фридрих и Жером Боатенг.