Хамбургер няма да подцени Литекс в никакъв случай, това заяви халфът на германския отбор – Давид Яролим. Чешкият национал сподели, че познава ловчанлии от техният мениджър Стойчо Стоилов, с когото са играли заедно в Нюрнберг.

Яролим е роден на 17.05.1979 година, играе в Хамбургер от септември 2003-а. Преди това 28-годишният чех е носил екипа на настоящия носител на Купата на Германия, Байерн Мюнхен, Славия Прага и Роан.

Мнението си за Литекс, Хамбургер, както и за българския футбол Яролим разкри в специално интервю пред Гонг:

 

- Какво знаете за Литекс и запознахте ли се вече по-подробно с българския тим?

- Познавам Литекс от моя приятел Стойчо Стоилов, с който съм играл в Нюрнберг. Не съм сигурен обаче, дали той все още е спортен директор на този отбор.

- Да, той е главният мениджър.

- Да, значи още е там. Ние сме играли заедно. Видях се с него за последен път преди две години. Знам, че Литекс е много силен тим и в последните години играе на върха в българското първенство. А вашата лига също не трябва да се подценява. С Хамбургер играхме срещу ЦСКА преди две години и мачът беше наистина много труден.

- Чухте ли се със Стойчо Стоилов, след като разбрахте, че ще играете с Литекс?

- Не, все още не съм. Имах един негов номер, но явно той си го е сменил, затова не мога да говоря с него.

- Знаете ли, кой от футболистите на Литекс е най-опасен?

- Знам, че имат един бразилец, който играе много силно. Ние ще се занимаваме по-подробно с българския отбор едва в понеделник, защото утре ни предстои мач от Бундеслигата (срещу Айнтрахт Франкфурт).

- Хамбургер а абсолютен фаворит в двубоя. Можете ли да подцените Литекс?

- Да ги подценим? Не! Аз идвам от Чехия и съм наясно, че отборите от Източна Европа никога не трябва да се подценяват. Тимовете от Румъния, България и Чехия са наистина много силни. За такива мачове трябва да се подготвяме много добре и също така трябва да уважаваме противниците. Не можем да подценим нито един отбор.

- В Европа Хамбургер играе като че ли по-слабо в гостуванията си. Само на домакинските си мачове ли разчитате и може ли Литекс да ви изненада?

- Не мисля, че играем слабо като гости в международните турнири. Последното ни гостуване беше на унгарския Хонвед и мачът завърши 0:0. Имахме своите голови положения. Преди две години се представяхме много по-силно при гостуванията си. Вярвам, че можем отново да играем също толкова добре.

- Кое е по-важно за Хамбургер – Бундеслигата или Купата на УЕФА?

- Мисля, че и двете са много важни. Всеки мач е от голямо значение. Искаме да играем важна роля и в първенството, но и в Европа. Мислим за всеки предстоящ мач, сега е ред на двубоя с Айнтрахт утре. Иначе всяка една среща е важна, защото пак казвам – искаме да играем силно и в УЕФА, и в Германия.

- Хамбургер е първият отбор, който успя да спре супер футболистите на Байерн. Как оценявате старта ви в Бундеслигата?

- Да, от четири мача спечелихме 7 точки. Ясно, можеше да бъде и по-добре. От друга страна обаче можем да бъдем доволни, защото Байерн са първи в класирането с 10 точки, а ние сме само с три точки по-назад. Трябва да бъдем доволни.

- Какво знаете за българския футбол?

- Мисля, че футболът ви не е лош. Напротив, футболистите са много силни и технични. Не трябва да се подценяват.