Чавдар Янков ще остане в Хановер 96 до 2011 година, съобщава клубният сайт на отбора. Българският футболист ще подпише четиригодишен договор с ръководството на „червените”.

„Трансферът ще стане”, заяви шефът на тима Мартин Кинд. Още само няколко „тактически игрички” остават, докато финализирането на сделката стане факт. Хановер ще заплати един милион евро на Славия за полузащитника, след като същата сума бе преведена на сметката на българския тим за двете години на „Чак” под наем в Германия.

„Целта на Янков за следващия сезон ще бъде да се наложи като абсолютен титуляр в състава. Когато играем с двама дефанзивни халфове, българинът ще е с по-офанзивни функции и ще си партнира с Хано Балитиш или Алтин Лала”, каза старши треньорът Дитер Хекинг.

Все още обаче Янков остава „йо-йо” футболист, коментира материалът. „След като игра страхотно срещу Щутгарт, в мача с Мьонхенгладбах беше слаб”, каза спортният директор на Хановер Кристиан Хохщетер.

Въпреки че на „Чак” му липсва постоянност, Хекинг смята, че 23-годишният халф има голям потенциал. Наставникът на „червените” дори сравни Янков с футболиста на Милан Кака. Специалистът похвали най-напред бразилския халф за двата гола и играта му срещу Манчестър Юнайтед. „Това плавно движение на тялото… и Янков играе по този начин. Липсва му единствено самочувствието да стреля и да вкара. Чак наистина е страхотен футболист”, заяви Хекинг.