Хановер 96 на Чавдар Янков загуби с 0:3 у дома от Байер Леверкузен в мач от шестия кръг на Бундеслигата. Първият съдийски сигнал завари българския халф на резервната скамейка, той се появи в игра едва в 81-та минута.

Двубоят на „AWD-Arena” започна равностойно, но постепенно „аспирините” наложиха контрол над събитията на терена. Добри възможности обаче се откриха и пред двата отбора. Уникални пропуски направиха Ханке и Гекас в 16-та и 30-та минути, но късметът на двамата изневери и почивката дойде при резултат 0:0.

Головата сметка за Байер откри Кийслинг в 50-та минута след пас на Видал. Чилийският защитник удвои в 68-та минута, а само шест по-късно Гекас направи резултата класически. В 81-та минута в игра за „червените” се появи Янков на мястото на Розентал. Бившият полузащитник на Славия обаче не успя да помогне своя тим.

В другия мач от кръга в германското първенство Байерн разгроми с 4:1 като гост Карлсруе. Четирите попадения за баварците вкараха Лука Тони, Мирослав Клозе, Хамит Алтинтоп и Зе Роберто. Почетният гол за новаците в елита отбеляза Поркело.

 

Останалите резултати от шестия кръг на Бундеслигата:

Вчера:

Хамбургер - Нюрнберг - 1:0

Шалке 04 - Арминия Билефелд - 3:0

Херта - Борусия Дортмунд - 3:2

Енерги Котбус - Волфсбург - 1:2

Вердер Бремен - Щутгарт - 4:1

Ханза Рощок - Дуисбург - 2:0

Петък:

Бохум - Айнтрахт 0:0