Хановер 96 на Чавдар Янков се наложи с 2:1 като домакин на Борусия Дортмунд в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. Българският халф за пореден път изгледа двубоя от резервната скамейка. Бившият футболист на Славия не намира място в титулярния състав на старши треньора Дитер Хекинг от началото на сезона, но наставникът не го пуска дори като резерва в мачовете от последния месец.

„Червените” контролираха събитията на своя „AWD Arena” и логично откриха резултата първи. В 55-та минута Хушти се разписа след пас на Пинто. Около 20 минути по-късно Шулц удвои. За кратко радостта на домакините бе помрачена от Кринге, който намали тяхната преднина с гол в 79-та минута.

Така Хановер без Янков сериозно дръпна в подреждането на страната, като вече е на четвърто място с 21 точки.

Хамбургер пък почти настигна Байерн на върха в класирането на германското футболно първенство. Тимът от пристанищния град постигна пореден успех, като този път надделя с 2:1 над Херта Берлин. По този начин отборът на Хууб Стевенс събра в актива си 26 точки, а баварците са първи само с две повече, след като днес се издъниха на собствения си „Алианц Арена”. Футболистите на Отмар Хитцфелд изпуснаха Айнтрахт Франкфурт и завъртяха нулево равенство пред 69000 зрители.

Преследвачът им в таблицата не изпусна победата на своя „HSH Nordbank Arena”. Капитанът на „хамбургерите” Рафаел ван дер Ваарт обаче не успя да подобри рекорда на легендата на клуба Уве Зеелер. Бившият нападател държи върховото постижение от 7 гола отбелязани в 7 поредни мача. Днес холандският национал имаше реален шанс да вкара осмия си гол в осмия си двубой с екипа на тима този сезон. Това обаче не се случи, тъй като двете попадения за домакините бяха дело на Хуан Пабло Гереро и Бастиан Райнхард съответно в 4-та и 80-та минути. Почетният гол за столичани вкара Еберт в 59-та минута.

Останалите резултати:

Вердер Бремен - Ханза Рощок - 1:0

1:0 Уго Алмейда (39)

 

Байер Леверкузен - Арминия Билефелд - 4:0

1:0 Сергей Барбарес (9)

2:0 Теофанис Гекас (29)

3:0 Теофанис Гекас (34)

4:0 Сергей Барбарес 80

 

Нюрнберг - Щутгарт - 0:1

0:1 Марио Гомес (25)

 

Утре:

Бохум - Волфсбург

Карлсруе - Дуисбург

 

Вчера:

Енерги Котбус - Шалке 04 - 1:0

1:0 Кристиан Басила (46)