Старши треньорът на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд няма да може да разчита на някои от основните си футболисти за мача от 29-ия кръг на германската Бундеслига срещу Байер Леверкузен. Освен Вили Саньол, който има контузия в менискуса и хрущяла на коляното, и Бастиан Швайщайгер заради ухапване от кърлеж, най-вероятно участие в мача няма да вземат Марк ван Бомел и Хасан Салихамиджич. Холандският полузащитник страда от настинка, а босненецът има мускулни проблеми.

„Трябва да печелим всеки двубой, затова трите точки срещу Леверкузен са задължение”, това е девизът на наставника на бавараците преди срещата в неделя.

Сериозно е положението с Швайнщайгер. Най-вероятно болките в коляното на футболиста са причинени от ухапване от кърлеж от преди две години. „През 2003 година ме ухапа кърлеж. Лявото ми коляно се поду много. Проблемът обаче изчезна след известно време. Но сега май пак е същото. Но аз имам надежда. Надявам се, че съвсем скоро докторът на отбора Мюлер-Волфарт ще ме излекува”, заяви халфът на Байерн.