Ден след като от Байерн Мюнхен обявиха, че финансовото състояние на клуба е толкова добро, че стадионът „Алианц Арена“ вече е изплатен 16 години по-рано от предвиденото, от големия съперник на баварците в Германия Борусия Дортмунд също решиха да се похвалят с доброто управление на финансите си.

През 2005 година „жълто-черните“ бяха близо до фалит, но с няколко заема успяха да се спасят, а сега президентът Ханс-Йоаким Вацке с гордост заяви, че клубът няма повече дългове.

„Вече не трябва да плащаме повече лихви, както и да правим повече плащания. Нула, запетайка, нула! Това ще доведе до увеличение на бюджета ни“, заяви Вацке в петъчния брой на местния вестник „Рур Нахрихтен“.

Сметките показват, че клубът ще може да си позволи и един сезон без участие в евротурнирите, тъй като в момента е в най-доброто финансово състояние в историята си.

Все пак редовното участие в Европа, според Вацке, ще увеличи шанса на клуба да задържа звездите си като Марко Ройс, който най-вероятно ще напусне Дортмунд в края на сезона.