След като Ариен Робен обяви, че през лятото напуска Байерн Мюнхен, най-вероятно съдбата му ще последва и другият член на "Робери" - Франк Рибери.

И двамата получиха преди началото на сезона едногодишни договори, но явно треньорският щаб не мисли да разчита повече на тях и няма да им предложи нови договори. "Най-вероятно Рибери и Робен карат последната си година в Байерн", призна за първи път президентът на клуба Ули Хьонес.

Именно Рибери е футболистът с най-дълъг престой в тима, след като премина в Байерн през 2007 от Олимпик Марсилия.

Надеждите са, че дупката, оставена от отсъствието на Робери, ще бъде заета от Кингсли Коман и Серж Гнабри, от които Хьонес е доволен. "Важно за футболист е да рита добре и да бъде бърз. Ако не си бърз, ще ти бъде трудно в Бундеслигата."

В същото време Хьонес обяви, че през лятото клубът ще извади сериозна сума за трансфери. Феновете обаче не трябва да очакват трансфер от типа на Кристиано Роналдо в Ювентус. "Той е на 33 и струва по 100 милиона на година."

"На 1 юли нашият състав ще се промени на някои позиции. Ще имаме много офанзивна трансферна политика. Касата е добре запълнена."