Нежеланият в Реал Мадрид Рууд Ван Нистелрой ще пренебрегне офертите на английските Тотнъм и Уест Хем Юнайтед, за да облече фланелката на германския Хамбургер, пише в днешния си брой авторитетното издание Daily Mail. Друг английски тим – Стоук Сити също следи ситуацията около бившия голмайстор на Манчестър Юнайтед.

От ръководството на Уест Хем вече обявиха, че са готови да предложат на холандеца седмична заплата от 100 хил. паунда. Нистелрой обаче се опасява, че няма да успее да задоволи очакванията в Англия и затова предпочита да играе в Германия. Нападателят вече се е свързал със сънародниците си Ван Дер Ваарт и Йорис Матийсен, които отлично познават Бундеслигата и в частност тима на Хамбургер.

Хамбургер усилено търси футболист в предни позиции, като друг вариант за трансфер на „АОЛ Арена” е нападателят на Клаас-Ян Хунтелаар. Не е ясно обаче дали ръководството на германския клуб желае да привлече и двамата нападатели или ще се спре на един от вариантите. Очаква се развитие по сделката да има в следващите 48 часа.