Холандецът Хууб Стевенс ще бъде новият старши треньор на Хамбургер, позиция, за която напираше и бившият селекционер на България Лотар Матеус, съобщават немските медии.

Допреди няколко дни именно Матеус бе фаворит да поеме изнемогващия тим, но след това се появиха информации, че Хамбургер не се интересуват от него. 57-годишният Стевенс обаче изглежда сериозен кандидат да поеме юздите от временния треньор Родолфо Кардосо, който смени уволнения миналата седмица Михаел Йонинг. Кардосо поведе тима и към първата му победа през сезона след успеха над Щутгарт с 2:1. Стевенс, който вече води Хамбургер от 2007 до 2008 година, е свободен да поеме работата, след като бе уволнен от Залцбург през април. "Нищо все още не е решено", заяви все пак собственикът на Хамбургер Карл-Едгар Ярчов.

Относно Кардосо, той добави: "Решение ще се вземе следващата седмица или в тази преди паузата за международни мачове. Искаме да имаме нов треньор срещу Шалке. Кардосо работи добре с младите, но няма лиценз за Бундеслигата"