Нападателят на Шалке 04 Клаaс-Ян Хунтелаар би желал да гледа сблъсък в Шампионската лига през този сезон между Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

Жребият за четвъртфиналите отреди „белият балет“ да се изправи срещу Борусия Дортмунд, докато баварският гранд ще срещне Манчестър Юнайтед.

Клаaс-Ян Хунтелаар, който носи екипа на Реал Мадрид през 2009 година, вярва, че срещата между Хосеп Гуардиола и Карло Анчелоти би се превърнала в истински трилър.

„Трудно е да се каже, кой е по-добър. Мисля, че полузащитата на Байерн е по-силна от тази на Реал Мадрид. Бих бил доволен, ако се срещнат в Шампионската лига. Реал е много бърз на контраатаки, а Байерн винаги доминира в мачовете. Но преди всичко двата тима ще трябва да се справят с Борусия Дортмунд и Манчестър Юнайтед“, коментира нападателят на Шалке 04.

„Байерн заслужи титлата, това е ясно. Те спечелиха много мачове, с много попадения. Те практикуват атакуващ футбол. Не съм изненадан, че Байерн спечели титлата“, допълни Хунтелаар.

Запитан, дали ще изпрати поздравително съобщение на Ариен Робен, нападателят сподели, че ще го направи лично, когато се срещнат в националния тим на Холандия.