Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс тепърва ще решава какво ще прави с бъдещето си след края на сезона. Германският национал намекна, че може и да напусне клуба, но при всички положения ако това се случи, то той ще отиде да играе в чужбина.

26-годишният централен бранител е считан за един от най-добрите на своя пост и вече от години отказва предложения от други тимове. Очевидно обаче сега ситуацията е претърпяла развитие.

„Имах доста разговори с лидерите в Дортмунд, където знам, че съм голяма част от отбора“, каза Хумелс. „Въпреки това още не съм взел решение за бъдещето си.“

„Аз съм открит. Не съм от тези, които твърдят, че остават, но всъщност тайничко са се съгласили за трансфер в друг тим.“

„Ще направя това, което е най-добре за кариерата ми. Всички знаят колко много обичам Дортмунд, но също така искам да се уверя, че ще бъда част от силен отбор, съставен от блестящи футболисти. Дали ще играем в Шампионската лига, Лига Европа или изобщо няма да бъдем в Европа през идния сезон, това няма да повлияе върху решението ми. Понякога си мисля, че определено ще заиграя навън. В други дни обаче тази опция не ми допада. Най-общо казано, един трансфер в чужбина ще е добър за професионалния и личния ми живот. Все някога искам да напусна Бундеслигата“, добави Хумелс.