Футболистът на Хамбургер Кристел Матийсен стана баща на момче, съобщават германските медии. Съпругата на холандския национал Йорис роди син вчера в 17.51 часа местно време в болницата в Хамбург.

Малкият се казва Йенс и тежи 3,140 кг. Радостната вест защитникът съобщил най-напред на родителите си и съотборниците си. По време на вчерашната тренировка на германския тим, телефонът на спортния директор Дитмар Байерсдорфер позвънил. На другия край на линията бил Матийсен: „Вече съм татко! Имаме син!”.

Шефът на Хамбургер веднага предал щастлива новина на футболистите, а вечерта в хотела на тима е имало празненство в чест на Матийсен-Младши. Партито било леко и продължило едва до 22 часа, тъй като тази вечер от 19 часа местно време отборът гостува на унгарския Хонвед в първи мач от втория предварителен кръг на турнира за Купата на УЕФА.

27-годишният защитник очаквал детето му да се появи на бял свят вчера рано сутринта. Малкият обаче се забавил, което накарало Матийсен да не замине с отбора за Будапеща. Ръководството на клуба осигурило чартър, който днес ще докара щастливият баща за срещата с унгарския отбор.