Интересна ситуация се получи в германския футбол, след като бе подписан договор за контрола между Байерн Мюнхен и националния отбор на Холандия на 22 май.

Германия и Холандия са в една група на финалите на Евро 2012, а треньорът на немците Йоаким Льов събира състава си на лагер за Европейското първенство на 11 май.

Проблемът идва основно от това, че в контрактът между баварците и лалетата обаче има клауза, която задължава отбора от Мюнхен да бъде с всичките си здрави играчи в проверката срещу холандците.

Това на практика означава, че 8-те германски национали ще се включат в лагера на Бундестима чак на 23 май – цели 12 дни след неговото начало. Така Льов няма да разполага с желаното време за подготовка преди първия мач на Евро 2012 - срещу Португалия на 9 юни в Лвов.

Големият сблъсък между Германия и Холандия пък ще се играе на 13 юни на стадион Металист в Харков.

Контролата между Байерн Мюнхен и оранжевите е уредена с помощта на УЕФА, като целта е да се изгладят противоречията между двете страни за Ариен Робен, който се контузи по време на мач на Холандия и след това дълго не игра за клубния си тим. Така вместо холандците да плащат обезщетение за травмата, ще играят мач в Мюнхен на 22 май, от който Байерн ще прибере приходите.