В сряда в Берлин започва процесът за манипулиране на футболни срещи срещу съдията Роберт Хойцер, който обаче няма да присъства на заседанието.

„Господин Хойцер не е получил лична покана. Не е задължително да присъства и затова ще бъде представляван от своите адвокати”, казва говорителка на съда в Берлин. Германският футболен съюз (ГФС) иска от бившия вече съдия Хойцер обезщетение в размер от 1,8 милиона евро.

Футболният съдия вече бе осъден заради скандала със залагания на срещи, свирени от него, и получи условна присъда от 2 години и 5 месеца. В момента той е на свобода. Още през януари 2005 година президентът на ГФС Тео Цванцигер заведе дело срещу Хойцер. На ГФС обаче му е ясно, че Хойцер няма да плати исканата сума. Така че ако реферът за в бъдеще получи някакви пари от телевизионни права или за издаване на книга, то те ще бъдат преведени на сметката на ГФС. Хойцер манипулира мач от Купата на Германия между отборите на Хамбургер и Падерборн в ущърб на „хамбургерите”, за да може да спечели от направен от него залог в австрийска букмейскърска къща.