Високолетящият от началото на сезона тим на Хофенхайм изпусна малко парата при преследването на второто място. Хофе се издъни в домакинството си на борещото се за оцеляване бивше величие Хамбургер и мачът завърши наравно 1:1. 

Домакините поведоха чрез Антони Модест, но малко след това северняците изравниха чрез Пиер-Мишел Ласога. Това статукво се запази до края и двата тима трябваше да се задоволят само с по една точка. 

Иначе мачът започна перфектно за домакините. Те поведоха при първата си опасност. При нея Роберто Фирмино намери зад защитата Модест, който с прецизен удар между краката на излезлия да го пресрещне вратар откри резултата в 15-та минута. 

След това последваха две възможности за Хофе, пропилени от Никлас Шюле и Антони Модест, а Рафаел ван дер Ваарт и Николай Мюлер нямаха шанс да изравнят за гостите. Това обаче се случи в 35-та минута. 

Тогава перфектен пас на Толгай Арслан намери в идеална позиция Пиер-Мишел Ласога, който с хубав удар преодоля стража на домакините и изравни. Хайко Вестерман дори можеше да даде преднина на северняците преди почивката, но не беше точен. 

През втората част продължи двуострата игра, но Фирмино и Модест не бяха точни за Хофенхайм, докато Ласога на четири пъти и Золтан Щайбер не бяха точни за Хамбургер и статуквото се запази до края. 

Така Хофенхайм е трети в класирането с 14 точки, на две зад втория Борусия Мьонхенгладбах и на шест зад лидера Байерн. Хамбургер пък вече е 16-и с 6 точки и прави плахи крачки към излизане от опасната зона.