Хофенхайм се наложи с минималното 1:0 като гост на Фрайбург в среща от 11-я кръг на Бундеслигата и продължава да е само на три точки зад лидера в подреждането Байер Леверкузен, макар и чак на пето място. Челните пет състава в Германия са разпределени точно в рамките на три точки от 23 до 20.

Двубоят на „Баденова Щадион” бе много интересен и премина на високо темпо, като предложи особено много емоции през второто полувреме. Хофенхайм обаче бе по-добрият тим през първите 45 минути, когато успя да си осигури и преднината, запазена до края на мача. След като отбелязаха гол през първото полувреме, през второто гостите заложиха на контраатаки, но пак бяха достатъчно опасни.

Попадението падна в 38-та минута, когато Ведат Ибишевич намери добре Реджиналдо Майкосуел на границата на пеналта, и бразилецът с перфектен фалц прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Фрайбург.

След почивката домакините направиха наистина всичко по силите си, за да предотврати четвърто поредно поражение, и да вземе поне точка, но нямаше късмет, а и класа, за да се противопостави на съперника си.