Някогашната звезда на Хофенхайм Тобиас Вайс не тренира със съотборниците си, а причината е негова пиянска изцепка.

Още в края на миналия сезон започна пропадането на Вайс, който бе забит на пейката от треньора Маркус Гисдол, а това в крайна сметка помогна на Хофенхайм да се спаси от изпадане.

Сега обаче Вайс тренира в така наречената „тренировъчна група 2“. „Sport Bild” разкри, че причината за новото понижение на изигралия няколко мача за националния отбор на Германия Вайс не е свързана с качествата му.

На празненството за оставането в Бундеслигата Вайс е ударил шамар на съотборника си Даниел Уилямс, който в последствие премина Рединг. „Бе замесен алкохол, но аз не съм пил нищо“, сподели американецът.

Всъщност Уилямс е бил болен и се е появил по-късно на празненството. По това време Вайс явно вече е бил изпил няколко питиета и на шега размахвал ръце пред лицата на съотборниците си. Когато дошъл до Уилямс обаче, Вайс забил силен шамар в лицето му. Уилямс веднага бутнал халфа на земята, а Тим Вийзе и Ерен Дердийок се намесили и спрели Вайс да се нахвърли отново върху съотборника си.

Относно наказанието на Вайс, мениджърът Александер Розен коментира, че до него се е стигнало заради „спортни и други фактори“. „Ние говорихме лично с Тобиас и му казахме нашето решение. То не дойде лесно.“