Отборите на Хофенхайм и Вердер Бремен изиграха един от най-интригуващите двубои от 14-ия кръг на Бундеслигата. Двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки при 4:4. Домакините на два пъти повеждаха с два гола преднина, но така и не успяха да я удържат до края.

Още в първите 18 минути на мача, тимът на Хофенхайм успя да реализира две попадения, като и двете паднаха от дузпи, изпълнени точно от Салихович. След комфортната преднина в началото на мача, домакините видимо се отпуснаха, което бе използвано по най-добрия начин от Вердер.

Гостите стигнаха до 2:2 с две попадения, които дойдоха в продължението на първата част. Първо Елия намали за 1:2, а Аарън Хънт възстанови статуквото, като и той бе точен от 11-метров наказателен удар.

Второто полувреме на двубоя започна по идентичен начин като първата част. Домакините вкараха нови два бързи гола. В 49-ата минута Кевин Воланд бе точен, а Кай Хердлинг направи 4:2 четири минути по-късно.

Нийл Петерсен бе точен за Вердер в 58-ата минута, а в 90-ата Филип Баргфреде оформи крайното 4:4. Двата тима са съседи във временното класиране на Първа Бундеслига. Вердер заема 12-ото място, докато Хофенхайм е 13-ти.

В същото време шампионът Байерн Мюнхен се наложи с 2:0 над Брауншвайг. И двата гола баварците отбеляза крилото Ариен Робен, като холандският национал бе точен във втората и 30-та минута. Преследвачите на шампионите Байер Леверкузен и Борусия Дортмунд също не допуснаха грешка днес, като "аспирините" победиха Нюрнберг у дома с 3:0, а възпитаниците на Юрген Клоп записаха успех с 3:1 при гостуването на родния клуб на специалиста Майнц 05.