Легендарният бивш треньор на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд отправи лека критика към настоящия наставник на баварците Пеп Гуардиола, който ще напусне клуба след края на сезона.

Хитцфелд, който изведе немския колос до триумф в Шампионската лига през 2001, смята, че испанецът се концентрира единствено върху тактиката и не мисли за своите футболисти и това как се чувстват.

"Гуардиола се концентрира единствено върху тактиката. Той е тактически манияк, който ден и нощ се занимава с игрови ситуации, но не се е концентрирал в междучовешките отношения в отбора. Той почти не е водил индивидуални разговори. Той е резервиран и спрямо медиите."

Относно напускането на Гуардиола, Хитцфелд коментира: "Не е нужно в Байерн Мюнхен да бъдат разочаровани. Байерн е голям клуб, който може да си позволи всеки треньор на света. Карл-Хайнц Румениге още в края на ноември каза: 'Светът няма да се разпадне, ако треньорът ни напусне. Тогава ще дойде следващият треньор.' Така че, Байерн няма никакъв проблем."

"До момента Юп Хайнкес е по-успешен от Гуардиола, но той може да коригира това, може да спечели три титли и да се раздели с требъл, точно както Хайнкес."