Старши треньорът на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд бе изключително доволен след победата на неговия тим с категоричното 4:1 срещу Вердер Бремен. Двубоя бе ¼-финал от турнира за купата на Лигата. На ½-финала баварския колос ще се изправи срещу настоящия шампион на Германия Щутгарт.

„Бях изненадан от това колко бързо се върнахме в мача след като изоставахме в резултата. Знаех, че ще играем красив футбол. Важното е, че взехме победата и сега ще бъде по-лесно за нас”.

„Всички нови играчи показаха, че са се приспособили към отбора. Те имат качества и големи възможности. Най-важното е, че могат да играят на много позиции”.

Швейцарецът похвали и рекордната покупка Франк Рибери, който бе в основата на успеха като вкара два и подаде за още едно попадение.

Полузащитникът Марк Ван Бомел също бе много доволен от победата, но заяви, че отборът има да свърши още много работа.

„Не играхме зле, но не направихме и нещо особено. Имаше добри моменти, но все още не сме готови на 100%. Имахме някои контузии, така че не всички са готови за игра. Смятам, че с времето всичко ще се подобри. Тази победа обаче не е гаранция за бъдещето.

„Не трябва да забравяме, че двата отбора все още се намират в своята предсезонна подготовка. Играхме много добре, особено между 15-тата и 45-тата минута”, допълни похвалите президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

„Всички видяхме огромния потенциал, с който разполага отбора. Но няма да се вглеждаме прекалено в резултатите. Знаем, че имаме още много работа за да постигнем целите си”.