Старши треньорът на Байерн Отмар Хитцфелд обясни причините, поради които е наказал вратаря на отбора Оливер Кан. Както е известно, капитанът на баварците бе изваден от групата на тима за мача с Херта от 17-ия кръг на Бундеслигата. Причината за санкцията са острите критики, отправени от стража към новите попълнения в състава Лука Тони и Франк Рибери.

„Трябваше да направя някакъв знак. Оливер трябва да бъде пример за подражание. Той наруши това условие, напускайки коледното парти на тима толкова рано и правейки критични изявления по адрес на колегите си. Този начин на поведение е много непристоен и това трябва да бъде предотвратено, защото в противен случай ще се превърнем в лудница”, заяви швейцарският специалист, който ще се опита да наложи кодекс на поведение сред възпитаниците си.

Оливер Кан прекали с доверието на Хитцфелд, след като си тръгна от партито (вечерта след нулевото реми с Дуисбург) на отбора в 22.45 часа, при положение, че бе задължен да остане до полунощ. Вратарят отишъл да празнува с приятелката си Верена. На следващия ден капитанът разкритикува остро Тони и Рибери, като заяви: „Два-три добри мача не стигат. Байерн не е Олимпик Марсилия или Фиорентина, а е тим като Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед и Милан.

„Е, малко прекалих. Това беше грешка от моя страна. Честно казано, не мислех въобще. Трябваше да помисля преди да говоря. Разбрахме се помежду си в отбора и всичко ще отшуми”, разкая се Кан.

Въпреки че е изхвърлен от групата за един мач и глобен с 25000 евро, Кан ще си остане капитан на Байерн.

„От такива тежки наказания се уча много. Сега играя последния си сезон, вече съм цели 14 години в Байерн. Но никога не съм бил наказван. Човек винаги си мисли, че е преживял всичко”, каза още вратарят.