Старши треньорът на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд заяви, че е останал изключително изненадан от поражението на неговия отбор от Хамбургер днес в Бундеслигата, както и от нивото, показано от футболистите му. Според него загубата се е дължала на липсата на мотивация, ясно проличала си в заключителните 20 минути на срещата.

Страхотен гол на Рафаел Ван дер Ваарт и друг от бившия „баварец” Паоло Гереро затвърдиха кризата в тима от Мюнхен и направиха по-сериозни шансовете на Хамбургер за спасение в елита.

Разликата между Байерн и Щутгарт направиха разликата между двата отбора, съответно четвърти и трети в подреждането, цели седем точки – почти невъзможни за наваксване.

Хитцфелд сподели изумлението си: „Изненадан съм от изявите на някои мои играчи,” каза той след мача. „Знаем в каква трудна позиция се намираме и, че шансовете ни за класиране в Шампионската лига са малки. Ситуацията е опасна и се нуждаем от всички футболисти да са на топ ниво.”

„Загубихме твърде много топки в халфовата линия. Беше слаб мач и лош ден за нас – предвид резултата на Щутгарт. Не видях в моя отбор професионалното отношение, което очаквах.”

Президентът на Байерн Франц Бекенбуаер добави към критиките: „Като цяло просто не бяхме достатъчно добри. Едно е сигурно – този отбор се нуждае от радикални промени!”