Старши треньорът на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд се изказа много ласкаво за новото попълнение на баварския гранд Брено. Централният защитник струваше колкото и световният шампион Лука Тони, но според Хитцфелд 12-те милиона евро платени за 18-годишния талант си заслужават.

„Аз съм впечатлен. Сигурен съм, че той ще стане много голям играч и ще носи много радости в Байерн”, заяви специалистът.

След първите тренировки, които централният защитник проведе в Мюнхен. Хитцфелд е оптимистично настроен от изявите на кариоката. 187-сантиметровият бранител не показва никакъв страх от именитите си съотборници и се надява да се наложи в тима съвсем скоро.

„Искам бързо да се приспособя и да играя колкото е възможно по-скоро, за да се боря за мястото си в тима”, заяви Брено. „Искам да помогна на отбора да печели титли”.

Бразилецът, който е считан за един от най-големите таланти в света, ще дебютира за Байерн още тази вечер в контролата с втородивизионния Аугсбург.

Отмар Хитцфлед също има голямо желание да види в действие своята нова покупка: „Брено е един млад играч, който за първи път ще играе в голям отбор. Това се усеща”.

За по-бързото приспособяване в студената Германия, на помощ на кариоката са неговите родители Клаудио и Мария, които дойдоха заедно със сина си и най-вероятно ще заживеят в Мюнхен. „За мен това е много важно”, признава самият футболист.