Ръководството на Байерн Мюнхен иска да подсили състава си за предстоящия сезон с двама бразилци. Полузащитникът на Барселона Деко е първото име в списъка на баварците.

Мениджърът на Байерн Ули Хьонес пристигна вчера по обяд в каталунската столица, съобщава германският таблоид „Билд”. „Хьонес е на официална среща на Г-14”, бе обяснението на клуба.

Според изданието обаче това не е единствената причина за посещението на шефа на Байерн. Хьонес оповести, че ще бъдат похарчени „неприлично” много пари за селекция през лятото, тъй като от следващия сезон отборът ще бъде напълно обновен.

Още през 2004-та година тимът от „Алианц Арена” имаше силно желание и амбиция да привлече бразилския халф от Порто, а Барса предложи 20 милиона за Михаел Балак. Шефовете на мюнхенския тим обаче прецениха, че националът остава при тях. Вместо него каталунците купиха Деко.

Освен това факт е, че плеймейкърът иска да напусне настоящия си клуб, тъй като старши треньорът Франк Рийкард често го оставя на резервната скамейка, а понякога дори не го включва в групата. „Ако някой има оферта за мен, ще се замисля сериозно”, каза Деко преди известно време.

Пасовете на бразилеца ще бъдат идеални за Лука Тони, чийто трансфер в Байерн е почти сигурен. Все пак за 29-годишният нападател на Фиорентина има известни притеснения, тъй като страда от контузия в левия крак. Италианският национал чувства болки от седмици и се лекува в клиника в Рим. Именно травмата на Тони е причината за отлагането на медицинския преглед, който бе планиран за 29 април, така че трансферът му на „Алианц Арена” все още не е напълно сигурен.