Настроението в Байерн е достигнало най-ниската си точка през последните няколко седмици. Това се дължи на слабото представяне на баварския отбор в днешната среща с Борусия Мьонхенгладбах. Тимът на Отмар Хитцфелд не успя да победи съперника си и двубоят завърши при резултат 1:1.

След като феновете на Байерн започнаха да обиждат любимите си футболисти, наричайки ги: „Скапани милионери”, мениджърът Ули Хьонес се ядоса и отново се закани за чистка през лятото. Шефът на тима от „Алианц Арена” все пак смята, че отборът му е бил по-добрият на терена и е заслужавал победата. „Ще си променим трансферната политика и през следващия сезон ще бъдем свидетели на един нов Байерн. Договорите, които изтичат през лятото, няма да бъдат продължени. Това ще освежи състава”, заяви Хьонес.

Разочарован от резултата в днешния мач бе и наставникът на баварците Отмар Хитцфелд. „Ние бяхме по-добри. Заслужавахме да бием с 1:0. Нямахме сили да вкараме втори гол. Съперникът пречупи ритъма ни на игра през второто полувреме и успя да изравни”, заяви старши треньорът.