Месут Йозил се оттегли от националния отбор на Германия като обяви за причина "расизъм и липса на уважение" срещу германците, а това доведе до нова вълна на големи критики към футболиста на Арсенал.

Един от най-остри в мнението си бе президентът на Байерн Ули Хьонес, според когото оттеглянето на Йозил по никакъв начин няма да е загуба за Бундестима, дори напротив.

"За германския национален отбор това е прекрасно от спортна гледна точка. За мен Месут Йозил от години е загадка и изобщо не помага на националния отбор. Той е постоянен само когато става дума за последствията сега. За пред медиите се оттегля заради уж лошото отношение на ГФС, но трябва да се запита кога за последно е печелил единоборство. Било е преди години."

Хьонес уточни, че критиките му дори не са за поведението на футболиста извън терена. "Неговите 35 милиона последователи, които по принцип ги няма, ги интересува Йозил да играе добре, да направи извеждащ пас. Трябва нещата да се сведат до спорта. А в спортно отношение от години Йозил не е показвал нищо за националния отбор."

"За новото начало е супер, че той се оттегля. Още на Мондиал 2014 той бе просто незабележим и близо до това да бъде изхвърлен. Другите го закараха на финала. Новият футбол значи да печелиш единоборство и да преодоляваш съперника. Кога Йозил за последно е преодолявал съперник?

"Сега успя да се скрие зад историята с Ердоган. От години играе ужасно и сега виновни се оказаха Гриндел или Бирхоф", допълни безпощадният Хьонес.