Бившият президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, който най-вероятно отново ще застане начело на клуба, има специални планове за бъдещето на капитана Филип Лам.

Универсалният футболист реши да сложи край на кариерата си през лятото на 2018 година и самият той не крие амбициите си да остане във футбола като ръководител.

"Особено в последните 2-3 години наблюдавам как Филип работи за своето бъдеще и какво неща развива междувременно", сподели Хьонес. "Определено има паралели с моето начало като мениджър."

Хьонес стана мениджър на клуба на крехката възраст от 27 години, а причината беше, че състезателната му кариера бе прекратена преждевременно заради контузии.

Разговорите между ръководството на клуба и Лам в тази посока дори вече са започнали. "Той има конкретни мисли за бъдещето си след състезателната си кариера в Байерн", потвърди Хьонс. "Знам също, че говори на тази тема и с Кар-Хайнц (Румениге)."

Хьонес обаче не мисли да дава даром нещо на Лам. "Ако Филип иска да бъде нещо повече от представител, някой, който да има думата, тогава трябва да има способността да прави връзки."

"Футболният клуб в днешно време се състои от една мрежа, в която трябва да си в състояние да дискутираш и да се аргументираш с всички лидерски сили на икономиката и политиката. Няма ранно време, в което да започнеш да организираш тази мрежа", допълни Хьонес.