Вратарят на Шалке Тимо Хилдебранд е на път да си спечели нов договор с „кралскосините“, въпреки че до скоро това изглеждаше невъзможно.

След загубата от Байерн с 0:2, старши треньорът на Шалке Хууб Стевенс сподели: „Благодарности за Тимо Хилдебранд, който спаси още много.“

Бившият немски национал направи грешка за първия гол на баварците, но след това спаси отбора си от разгромна загуба с няколко класни намеси. „Грешката ме ядоса много. Може би при тази ситуация взех грешното решение заради липсата на игрова практика. Но иначе бе окей“, сподели той след двубоя.

Така Хилдебранд отново е номер 1 и с шансове за нов договор. След като взетият като заместник на Мануел Нойер Ралф Ферман скъса кръстни връзки през октомври, Шалке взе на пожар Хилдебранд, който бе свободен агент. Той обаче изненадващо загуби битката за титулярно място с младока Ларс Унерщал. Едва след като и Унерщал се контузи, Хилдебранд направи своето завръщане в Бундеслигата.

„Тимо отново е в бизнеса, стои във фокуса на вниманието. Това може да е печеливша ситуация и за двете страни...“, сподели мениджърът на клуба Хорст Хелт.