Херта Берлин продължава отличното си представяне от началото на сезона. Столичани победиха Майнц с 2:1 в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата и по този начин се изкачиха на трето място в класирането.

Гостите от Майнц откриха резултата на Олимпийския стадион в 25-ата минута. Паоло Де Бласис проби отдясно и подаде успоредно на голлинията. След опит за изчистване, топката попадна на крака на Арън Сейдел, който без проблеми довкара топката.

Херта изравни в 36-ата минута чрез голмайстора си Ведад Ибишевич. Босненецът получи пас от Саломон Калу, елегантно преодоля бранителите на съперника и с прецизен удар вкара за 1:1.

Задачата на Херта бе улеснена в 62-ата минута, в която Майнц остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Жан-Филип Гбамин.

Херта стигна до втория си гол в 67-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Майнц. Щарк опита центриране, а след рикошет топката стигна до Калу, който на свой ред намери Ибишевич. От близко разстояние първият удар на босненеца бе блокиран, но при добавката топката срещна крака на нападателя и влезе във вратата за 2:1.

Малко след това оаче Ибишевич получи втори жълт картон и възстанови численото равенство на терена.

В 84-ата минута Майнц пропусна солиден шанс за изравняване, след като удар от пряк свободен удар на Юнус Мали срещна гредата.

В крайна сметка обаче Херта запази преднината си и се изкачи на трето място с 24 точки, колкото има и четвъртият Айнтрахт Франкфурт. Майнц е на 9-а позиция със 17.