Отборът на Хановер 96 победи с 2:0 Херта Берлин в откриващия мач на 11-ия кръг от Първа Бундеслига. По време на целия двубой гостите се чувстваха изключително комфортно на Олимпийския стадион, като категорично се представиха много по-добре от своя съперник, създадоха повече точни удари и организираха по-интересните положения.

Въпреки че през първото полувреме Хановер взе инициативата, първото попадение падна едва в края на частта. В 44-ата минута 29-годишното крило Джими Бриан засече топката след центриране от корнер, а вратарят Томас Крафт нямаше как да противодейства за 1:0.

През второто полувреме гостите продължиха да създават положения и напрежение в наказателното поле на Херта Берлин.

В 56-ата минута Хироши Кийотаке вкара топката в мрежата на домакините, но след кратка дискусия между реферите, попадение не бе зачетено заради отсъдена засада.

За сметка на това националът на Япония все пак се разписа, макар и малко по-късно. В 76-ата минута след грешка в центъра на терена от страна на защитниците на Херта, Леонардо Битенкурт отправи прекрасен пас към Хироши Кийотаке, който успя да овладее топката и с плътен удар вкара топката в мрежата за 2:0.

След спечелените три точки Хановер заема 4-о място с 19 точки на Първа Бундеслига, докато Херта Берлин е на 13-ата позиция с 11 пункта. Лидер в Германия е Байерн Мюнхен, който с 24 точки оглавява класирането без допуснато поражение.