Вратарят на английския Арсенал – Йенс Леман, най-вероятно ще се завърне в Бундеслигата през лятото. Ръководството на „артилеристите” иска да продължи договора на стража на германския национален отбор с още една година.

Херта Берлин обаче ще получи мултимилионна финансова помощ от берлински инвеститори и така ща може да привлече Леман, съобщават медиите в Бундесрепубликата.

От ръководството на столичния тим съобщиха, че група берлински инвеститори са готови да „налеят” 25 милиона евро в клуба, за да може Херта да изчисти всички свои дългове и да поднови състава си през летния трансферен прозорец. Леман е цел на Херта от няколко месеца.

Пазачът на „топчиите” също не скри желанието си да се върне в родината си. „Бях много щастлив с националния отбор по време на Световното първенство миналото лято. Успяхме да стигнем далеч по време на този форум. И аз бях една малка част от този успешен тим. Оттогава изпитвам огромна носталгия. Ще бъде страхотно да играя отново в Германия”, заяви Леман в интервю за германския вестник „Frankfurter Allgemeinen”.

„Ако се върна, феновете ще бъдат много ентусиазирани. Най-вече заради Световното. Преди известно време излязох вечерта с приятели и група момичета ме видяха и започнаха да пищят. За първи път ми се случваше такова нещо”, сподели Леман.