Легендата на германския футбол и на Вердер – Гюнтер Херман, изрази своето съмнение, че „бременските музиканти” може да отмъкнат титлата от Байерн. Според него има много по-силни отбори в Бундеслигата от тима на Томас Шааф. „Вердер не може да намери заместник на Клозе”, категоричен е Херман.

43,8 % от феновете на футбола в Бундесрепубликата обаче смятат друго. Всички те са дали вота си за бременци в анкета на „Шпортбилд”, в която се пита: „Кой е най-сериозният конкурент на Байерн?”. Изненадата в запитването е, че Борусия Дортмунд е на второ място с 13,8%, а Шалке са едва трети с 13,3%. Шампионите на страната Щутгарт са четвърти с 12,5%.

Гюнтер Херман смята, че резултатите от анкетата са съвсем закономерни. „Аз обаче честно казано, смятам, че Шалке са по-близо до триумфа от Вердер. „Швабите” също не трябва да се изпускат от очи. В лицето на Миро Бремен загуби много важен футболист, а все още не са намерили достоен негов наследник”, коментира специалистът и добавя, че Вердер трябва да бъде постоянен в победите си.

„Естествено, че бременци ще играят сред първите отбори в класирането. Това въобще не подлежи на въпрос, но няма да могат да настигнат Байерн”, заяви още Херман.