Дефанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Хави Мартинес напусна тренировката на отбора днес и беше откаран в клиника, след като по време на двустранна игра се сблъска с Жером Боатенг, обявиха от клуба.

Струващият 40 милиона Мартинес ще премине пълни тестове в клиниката на известния германски спортен лекар Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт.

Инцидентът стана по време на днешното занимание, на което обилният снеговалеж направи игрището доста тежко за футболистите на баварците.

Двамата с Боатенг в един и същи момент загубиха контрол върху телата си и се сблъскаха в игрова ситуация. Не е ясно дали няма сътресение на мозъка, както и някакви фрактури. Докато не излезе официалната диагноза за състоянието му от Байерн няма да бързат с изявления за евентуалното му завръщане на терена.

Хави Мартинес може да играе еднакво успешно и като дефанзивен халф, и като централен защитник. Той пристигна през лятото от Атлетик Билбао, но така и не достигна най-добрата си форма. През зимната пауза от Байерн планират да му дадат по-дълга почивка, както и специална програма за възстановяване предвид маратона от мачове, които изигра за предишния си отбор и за Испания през лятото на 2012 година.

След мачовете този уикенд първенството на Германия излиза във ваканция до 19 януари, а баварците имат аванс от 11 точки.