Хановвер 96 ще трябва да намери 10 милиона паунда, ако иска да задържи за постоянно футболистът на Манчестър Юнайтед Маме Бирам Диуф.

Англичаните подписаха със сенегалеца през 2009 година и тогава той минаваше за един от големите таланти. След попаденията, които наниза в Норвегия за Мьолде, Диуф дори получи номера на Карлос Тевес (32), ала не успя повтори головата си форма на „Олд Трафорд“ и бързо прие ролята на резерва. Сър Алекс Фъргюсън му даде време за аклиматизация към футбола във Висшата лига, като го прати под наем в Блекбърн, но въпреки хеттрика в първия си мач африканецът не остави особено запомнящи се впечатления.

Така се стигна до януари 2012 година, когато той бе преотстъпен в Хановер и очевидно намери мястото си – 26 гола в 49 мача. Постижението му привлече редица погледи, като в момента дори се спекулира, че Диуф ще замести Роберт Левандовски в Борусия Дортмунд.

Въпреки доброто представяне на голаджията обаче цената от 10 милиона паунда може да се окаже извън възможностите на Хановер, които са готови да предложат максимум 8,5 милиона английски лири.