Последният в Бундеслигата Хановер победи петия Борусия Мьонхенгладбах с 2:0 в мач от 30-я кръг на немското първенство. Тимът на Хановер сложи край на негативната си серия от шест мача без победа в Германия и натрупа 21 точки, но остава на 6 от предпоследния Айнтрахт Франкфурт.

За състава на Борусия Мьонхенгладбах това е втора пореда загуба след поражението от Инголщад в предишния кръг, като отборът остава с 45 точки на петото място в класирането, но претърпя сериозен удар по амбициите си за евроучастие догодина. С поражение Борусия даде възможност на Майнц и Шалке 04, които също са с по 45 точки да го изпреварят при успех в своите срещи от 30-я кръг.

Домакините хвърлиха много усилия за победата, а попаденията реализираха Валдемар Антон в 49-ата и Артур Собиех в 66-ата минута.

През първото полувреме шанс да се разпише имаше Хироши Кийотаке, но японецът пропусна възможността в 20-ата минута. Малко след подновяването на играта за втората част обаче Валдемар Антон не сгреши и вкара за 1:0 за Хановер 96.

Артур Собиех се оказа на точното място в правилното време и бе точен за 2:0 за домакините в 60-ата минута. До края победата на Хановер можеше да стане още по-убедителна, но Кенан Караман пропусна в 84-ата минута.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS