Хановер победи Борусия Мьонхенгладбах с 1:0 и така подсигури бъдещето си в Първа Бундеслига. Положението на гостите обаче се влоши допълнително и тяхната задача да се спасят в елита стана още по-трудна.

Чавдар Янков започна като титуляр за Хановер и игра 74 минути, преди да бъде заменен от Силвио Шрьотер. Българският национал не се отличи с нищо в срещата и коментаторите логично запитаха защо Алтин Лала не е на терена.

Единственото попадение падна в 31-та минута, когато след добра изява на Шабош Хущи, топката стигна до Арнолд Брюгинк и той я прати в мрежата на гостите.

Въпреки заплахата от изпадане, гостите от Мьонхенгладбах така и не успяха да създадат много добри атаки, с които да се опитат да стигнат до гол.

През второто полувреме Хановер пестеше сили и двата отбора не създадоха нищо интересно на терена. Единственият по-опасен шут бе на Янсен от състава на Борусия в 86-та минута.

В следващия кръг Хановер гостува на друг, борещ се за оцеляване тим – Майнц 05, а Борусия М приема Щутгарт.

В другият мач от днес Майнц бе на път да вземе три точки от Хамбургер, след като водеше с 2:1 като гост до 83-та минута, когато Гереро оформи крайното 2:2.