Хамбургер и Шалке завършиха наравно 2:2 в дербито на 27-мия кръг в Бундеслигата. Двата отбора играха равностойно и равенството бе най-справедливият резултат. По този начин „хамбургерите” направиха услуга на Байерн, тъй като оставиха баварците на върха в класирането, въпреки загубата им от Айнтрахт с 1:2 в събота.

Рууд ван Нистелрой откри резултата в 40-та минута, когато Мануел Нойер изби удар от фаул, а холандецът бе на точното място, за да вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

В 62-та минута Кевин Курани изравни резултата, след като засече с глава центриране на Баумйохан, изчистено лошо от Давид Розенал. Само след 6 минути Шалке стигна до пълен обрат. Гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Нистелрой срещу Баумйохан. След като трябваше да повтори изпълнението си, Иван Ракитич вкара и даде аванс на своя отбор.

Хамбургер все пак стигна до равенството в 77-та минута, когато чудесен пас на Пьотр Троховски бе засечен от няколко метра от Джонатан Питройпа, който оформи крайното 2:2.

В класирането Байерн остава лидер с 56 точки, следван от Шалке с 55, Байер Леверкузен с 53 и Борусия Дортмунд с 48. Хамбургер отстъпи петата позиция на Вердер с 45, докато Нистелрой и компания вече са на шесто място с 44.