Отборът на Хамбургер записа страхотна победа с 6:2 като домакин на Кьолн в мач от 27-ия кръг на немската Бундеслига, след като в предния кръг падна с 0:6 от Байерн Мюнхен.

Младен Петрич откри резултата в 12-ата минута, а Бен-Хатира удвои в 32-ата минута. С още два гола до почивката Петрич оформи хеттрика си и убедителното 4:0 за домакините. Жажало върна едно попадение в началото на втората част, но Гойко Качар отново направи разликата от четири гола след гол в 51-та минута. Зе Роберто от дузпа направи резултата още по-срамен за гостите в 58-та минута от дузпа, но с последното попадение в двубоя Лукас Подолски оформи крайното 6:2 в 63-та минута.

Така отборът на Хамбургер задмина седмия Фрайбург, който загуби с 1:2 у дома от Байерн .

Марио Гомес откри резултата за гостите от Мюнхен в 9-ата минута, преди Папис Сисе да пропусне дузпа за домакините в 14-ата минута. Голмайсторът на Фрайбург обаче се реваншира за пропуска си в 17-та минута, когато изравни резултата.

Късен гол на Франк Рибери в 88-ата минута все пак донесе трите точки на Байерн Мюнхен, който през седмицата отпадна от Интер в Шампионската лига.

Баварците обаче не успяха да изпреварят третия Хановер, който победи Хофенхайм с 2:0. Айнтрахт Франкфурт пък срази с 2:1 Санкт Паули след два гола на Гекас. Нюрнберг падна от Вердер с 1:3.