Отборът на Хамбургер ще трябва да си търси нов треньор за следващия сезон. Холандският специалист Хууб Стевенс, който в момента е начело на тима, мисли да се откаже от треньорската си кариера след края на сезона.

„Възможно е, да прекратя ангажиментите си като треньор”, призна самият той в спортно предаване в родината си. „Разбрал съм се с президента Бернд Хофман, че през януари ще говорим по този въпрос. Тогава ще решим какво да правим”, сподели Стевенс. Неговият договор с тима от Хамбург изтича в края на сезона.

Поводът за тези намерения на Стевенс е болестта на неговата жена Тоос. Заради това и наставникът често отсъства от Германия за по няколко дни, което пречи на неговата работа. В момента Тоос се е отдала на почивка в техния дом в Холандия, а след време ще претърпи нови операции.

Бившият треньор на Шалке, Херта и Кьолн е начело на Хамбургер от 2 февруари, когато замести уволнения Томас Дол. Тогава той сътвори истинско чудо, като от последното място в класирането той доведе тима до място в турнира за купата на УЕФА, където в първия кръг бе отстранен унгарския Хонвед.

След седмица, на 18 септември Хамбургер ще гостува в Ловеч на Литекс в среща от следващия етап на турнира.