След четири поредни победи в Бундеслигата отборът на Борусия Дортмунд направи равенство 0:0 при гостуването си на Хамбургер в 24-я кръг на първенството. Въпреки, че пусна звездата Марко Ройс сред титулярите, въпреки травмата му от двубоя за Купата срещу Динамо Дрезден, наставникът на Борусия Юрген Клоп трябваше да се примири само с точка. Тимът от Дортмунд остава на 10-а позиция във временното класиране, а борещият се да се отдалечи от зоната на изпадащите Хамбургер е 15-и за момента.

Домакините на два пъти бяха близо до попадение, като първо в 19-ата Мохамед Гуайда, профука златен шанс след шут от воле. В 26-ата отново Гуайда получи след прецизен пас и останал един на един с вратаря Вайденфелер, но отново пропусна. Клоп смени Шинджи Кагава след почивката, а италианският нападател Чиро Имобиле влезе в игра чак в 76-ата минута.

Борусия срещу Хамбургер

източник: Gulliver/GettyImages

Преди това Марко Ройс пропиля добър шанс за Дортмунд в 57-ата минута, след като получи удобен пас и стреля, но топката прелетя край лявата греда. Пет минути по-късно Ройс подаде чудесно към Обамеянг, който отправи удар с глава, но неточно.

Последната възможност за Борусия все пак да запише победа бе в 89-ата минутау но ударът на влезлия като резерва на мястото на Кагава Кевин Кампъл бе блокиран от защитата на Хамбургер.

Шалке срещу Хофенхайм

източник: Gulliver/GettyImages

В друг двубой от 24-я кръг Шалке 04 победи с 3:1 Хофенхайм и излизе на четвърто място в Бундеслигата. Шалке можеше да открие резултата още в 11-ата минтута, когато Матия Настасич надскочи противниковата защита и отправи опасен удар с глава, но Оливер Бауман се справи. Първият гол все пак падна минута по-късно, като Марко Хьогер видя напиращия се в добра позиция Кристиан Фучс, който стреля без да се замисля и вкара за 1:0 в полза на домакините. Голмайсторът Фучс обаче трябваше да бъде сменен в 35-ата минута, а на негово място в игра влезе Ацуто Учида. Стражът на гостите заслужи аплодисментите на феновете на Хофенхайм със страхотно спасяване в 33-ата минута, след шут на Макс Мейер. 19-годишният Мейер обаче стигна до второ попадение за Шалке 04 в 41-ата минута, когато получи пас като по конец от Максим Чупо-Мотинг и с едно докосване разстреля Оливер Бауман.

Шалке срещу Хофенхайм

източник: Gulliver/GettyImages

След почивката Шалке увеличи преднината си до 3:0, след като в 53-ата Макс Мейер вкара втория си гол в срещата, отново след асистенция на Чупо-Мотинг, а в 73-ата минута Кевин Воланд намали на 1:3 след точен шут от границата на наказателното поле. 

Вердер Бремен

източник: Gulliver/GettyImages

Фрайбург пък отстъпи на Вердер Бремен с 0:1. Вердер държи осмата позиция в Бундеслигата с 33 точки, а Фрайбург е 17-и с едва 22 точки в актива си. Вердер дръпна в 35-ата минута с гол на аржентинеца Франко Ди Санто, който стреля точно от около 23 метра и вкара с горния десен ъгъл на вратата на Фрайбург.

В 70-ата минута Седрик Макиади от Вердер пропиля обещаваща възможност за втори гол, след шут от далечно разстояние.