Хамбургер завърши груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА като победител в своя поток D. Германците направиха равен 1:1 с Базел у дома на „HSH Nordbank Arena”, което им бе достатъчно да спечелят първото място с актив от 10 точки. В другия мач от групата Динамо Загреб и Рен завършиха при същия резултат.

Двубоят в пристанищния германски град премина под диктовката на домакините, които обаче не успяха да вземат своето и се добраха само до точка. Възпитаниците на Хууб Стевенс не успяха да отбележат гол през първата част въпреки многобройните атаки и изстрели към противниковата врата. В 49-та минута Зани си изкара втори жълт картон и остави швейцарския вицешампион с човек по-малко на терена. Куриозното бе, че вместо това да улесни Хамбургер, германският тим дори се оказа губещ в резултата. Като от нищото в 58-та минута капитанът на гостите Ергич прати топката в мрежата на Франк Рост.

Това бе и първият гол, който немците получиха от началото на мачовете в групите, и едва втори в тяхната врата в тазгодишното издание на турнира след попадението на капитана на Литекс Роберт Попов в първия кръг.

Превърнали се в догонващи в резултата „хамбургерите” се амбицираха и наложиха абсолютен контрол над играта – логичното се случи в 73-та минута – тогава Ивица Олич изравни след пас на Ромео Кастелен и върна статуквото в резултата, който се запази до последния съдийски сигнал. Спечелената точка бе достатъчна на Хамбургер да стане победител в потока.

Рен демонстрира морал, борейки се до последно за точка у дома срещу Динамо Загреб. Двубоят на „Рут дьо Лориен” завърши също при резултат 1:1. Този мач се разви подобно на другия от групата в Хамбург - след нулево първо полувреме гостите от Хърватия откриха резултата в своя полза с гол на Вукойевич в 57-та минута. Французите успяха да изравнят едва две минути преди края на редовното време – в герой за домакините се превърна Мбия.

Освен Хамбургер за 1/16-финалите на УЕФА се класират Базел и Бран. Швейцарският тим приключи този етап от надпреварата с 8 точки на второ място в групата. Норвежците пък се наредиха трети с 4 точки. Динамо и Рен са на четврърто и пето място в крайното подреждане с по 2 точки в актива си.