Въпреки че ръководството на Флуминензе твърдеше упорито, че Карлош Алберто ще остане в Бразилия през следващия сезон, стана ясно, че футболистът все пак ще акостира в германската Бундеслига.

Битката за подписа на 22-годишния играч спечели Хамбургер, съобщава всекидневникът „Велт”. Спортният директор на отбора Дитмар Байерсдорфер и старши треньорът Хууб Стевенс наблюдаваха на живо мача между Флуминензе и Америка (1:0) в неделя вечерта. Тогава ръководителите на германците са договорили и трансферната сума на бразилеца с Media Sports Investment. Лондонската фирма на иранския бизнесмен Киа Йорбачиан държи правата на Алберто и планира той да бъде продаден на тима от Хамбург. Целта на компанията е да спечели позиции и на германския трансферен пазар. Сумата, която тимът на Стевенс трябва да заплати, за да вземе Карлош за една година под наем, е 1,1 милиона евро. В контракта има клауза, която гласи, че Алберто може да бъде откупен след една година за 8 милиона.

Остава само да бъдат уточнени подробностите и личните условия на футболиста. Очаква се той да присъства на първата тренировка на Хамбургер, която ще се проведе в следващия понеделник.