Хамбургер ШФ пропусна отлична възможност да запише трета поредна победа в Бундеслигата и да увеличи аванса си над отборите в зоната на изпадащите.

В мач от 21-ия кръг на германския елит тимът от Хамбург завърши 2:2 срещу Фрайбург, след като на два пъти повеждаше в резултата, а освен това пропусна дузпа 2 минути преди края на редовното време.

Арън Хънт откри резултата в 15-ата минута след фамозно изпълнение. Той получи хитър пас от Люис Холтби и с великолепно отиграване с пета изненада вратаря на съперника Шмолов за 1:0. Максимилиан Филип изравни в 23-ата минута с точно изпълнение от воле.

Домакините закономерно поведоха отново в 57-ата минута. След прекрасна асистенция Готоку Сакай сервира топката на крака на Михаел Грегорич, за когото не остана друго освен да реализира за 2:1.

Фрайбург обаче отново достигна до изравняване В 72-ата минута отлична комбинация между Нилс Петерсен и Винченцо Грифо завърши с удар по земя на последния за 2:2.

ХШФ получи големия шанс все пак да стигне до победата в 88-ата минута, след като съдията Кристиан Дингерт отсъди дузпа за нарушение на Марк Торехон. Изстрелът на Арън Хънт обаче бе спасен от Алекс Шмолов и така той оигури точката за своя отбор.

В класирането Хамбургер ШФ е на 15-о място, точно над опасната зона с 20 точки, на една пред Вердер Бремен. Фрайбург е на 9-а позиция с 30 точки.