Хамбургер ШФ победи Щутгарт с 1:0 като гост в последен мач от 25-тия кръг на Бундеслигата. На „Мерцедес-Бенц Арена“ двата отбора изиграха равностоен мач, но благодарение на гол на Артьом Рудневс през второто полувреме тимът от Хамбург си тръгна с трите точки.

През първата част двата отбора не можаха да си отбележат, благодарение на страхотната игра и на двете отбрани, които почти не допуснаха голови положения. Домакините обаче изпуснаха страхотна възможност за гол, след като в 16-а минута Рафаел Холцхойзер изпълни страхотен пряк свободен удар, Рене Адлер със сетни усилия успя да избие, а топката се удари в сглобката на вратата му.

В 50-а минута Рудневс донесе победата за Хамбург с 11-тия си гол за сезона. Дикмайер центрира отдясно и намери в наказателното поле голаджията, който засече от воле и с мощен шут под гредата не остави никакъв шанс за реакция на вратаря Свен Улрайх.

До края на мача Щутгарт опита да стигне поне до изравнителен гол, но гостите продължиха да играят перфектно в защита и така завоюваха трите точки.

В класирането Хамбургер ШФ се изкачи на шесто място с 38 точки, а Щутгарт е на 14-а позиция с 29, на 8 над зоната на изпадащите.