Хамбургер постигна минимална победа над Бран Берген в мач от група D на турнира за Купата на УЕФА. В другия двубой от потока Базел се наложи у дома над Рен с 1:0.

Пред 16000 зрители на стадион „Бран” в норвежкия град Берген футболистите на Хууб Стевенс категорично надиграха съперника си и записаха заслужен успех. Единственото попадение в срещата бе дело на Винсент Компани. Белгийският защитник се разписа в 62-та минута, като шутира силно от 20 метра след пас на Яролим.

По този начин тимът, отстранил Литекс в първия кръг на УЕФА, надделя над норвежкия шампион и започна кампанията си в груповата фаза на турнира с лесен и ценен успех. През изминалия сезон Бран спечели първата си титла в държавното първенство от 44 години насам и постигна забележителен успех на европейската футболна сцена.

В другия мач от потока Базел също записа минимален успех, като се наложи с 1:0 над съперника на Локомотив София от първия кръг на надпреварата – Рен. Авторът на единствения гол в мача бе Марко Щрелер, той отбеляза с глава след центриране от корнер на Скот Чипърфийлд в 55-та минута и подари първи три точки на отбора си в груповата фаза на УЕФА.