Отборът на Хамбургер ШФ записа трета поредна домакинска победа, след като надигра Хофенхайм с 2:0 в срещата от 16-я кръг на Първа Бундеслига. И двете попадения реализира 24-годишният нападател от Латвия - Артьом Рудневс.

Въпреки че гостите от Хофенхайм, водени временно от Франк Крамер след уволнението на Маркус Бабел, започнаха добре мача, домакините стигнаха до попадение в 28-та минута. Денис Дийкмайер центрира много добре отдясно по нападението, а Артьом Рудневс засече с глава, за да прехвърли майсторски вратаря на съперника и да промуши топката точно под гредата за 1:0.

Малко след това своя шанс имаше и Хеунг-Мин Сон, но той не успя да се възползва по най-добрия начин. В 38-та минута Артьом Рудневс можеше да увеличи преднината на своя тим, но уцели напречната греда.

След почивката пасивният тим на Хофенхайм не успя да вдигне оборотите след първото попадение, а от това се възползваха домакините. В 74-та минута отново Артьом Рудневс, с много премерен удар отблизо, направи резултата 2:0.

С успеха Хамбургер ШФ се изкачи до 5-тата позиция във временното подреждане с 24 точки, колкото има и Айнтрахт Франкфурт. Хофенхайм остава в опасната зона на 16-о място с едва 12 точки.