Ръководството и футболистите на Хамбургер се надяват Рафаел ван дер Ваарт да спре да разиграва клуба. Както е известно, капитанът на тима иска да напусне Бундеслигата в посока Примера. Валенсия предложи 14 милиона евро за холандския национал, но германският отбор категорично отказа офертата.

Ван дер Ваарт, който ясно изрази желанието си да играе при „прилепите”, пропусна първия мач на Хамбургер от втория предварителен кръг на УЕФА срещу Хонвед Будапеща. Полузащитникът се оплакваше от силни болки в кръста. „Вдигнах малкия си син и се сецнах”, така Ван дер Ваат обясни причината за куриозната си контузия. Вчера пък футболистът си позволи да позира с екипа на Валенсия пред испанския вестник „Ас”.

В Хамбургер обаче се надяват, че техният капитан ще изведе отбора в мач от втория кръг на Бундеслигата утре срещу Байер Леверкузен. Старши треньорът Хууб Стевенс апелира след завръщането на тима от унгарската столица за уважение отстрана на феновете. „Когато привържениците освиркват наш футболист, то те освиркват целия ни отбор”, каза Стевенс.